Naar inhoud Naar navigatie

Opleiding & Training

Management Sales B

De opleiding Sales B gaat over het opstellen van het verkoopplan en verantwoordelijkheid voor het uitvoeren daarvan en is afgestemd op het Nima B diploma. Tijdens de opleiding leert u hoe u hieraan een professionele bijdrage kunt leveren. Tevens stuurt u (een deel van) het verkoopapparaat aan. De opleiding belicht de verschillende aspecten van verkoopmethoden en leidinggeven. Er wordt ingegaan op de in- en externe factoren die invloed hebben op uw verkoopactiviteiten. Daarnaast verbetert u uw persoonlijke effectiviteit op het gebied van leidinggeven. Naast dat u een zeer praktische opleiding volgt, bent u ook goed voorbereid op het externe NIMA Sales-B examen.

Voor wie?
U stuurt een verkoopteam aan of gaat dat binnenkort doen. U beschikt over minimaal HBO-werk- en denkniveau en hebt ruime saleservaring.

Programma

Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

In- en externe omgeving
· De commerciële organisatie
· Organisaties en procedures
· Verkoopmanagement I
· Verkoopmanagement II
· KPI management
· Juridische aspecten
· Bedrijfseconomische aspecten
· De inkoopfunctie

Deze module wordt afgesloten met het leiden van een verkoopoverleg.

De Verkoopmanager
· Leiderschapstijlen
· Coaching
· Feedback geven en ontvangen
· Motivatietechnieken
· Communicatie
· Onderhandelen
· Time management
· Gespreks- en vergadertechnieken

Managen van een commercieel team
· Beloningssystemen
· Teamrollen
· Afdelingsgrootte
· Werving
· Functioneringsgesprekken
· Beoordelingsgesprekken
· Slecht nieuwsgesprekken
· Beoordelingsfactoren

Deze module wordt afgesloten met het voeren van een functionerings- of beoordelingsgesprek.

Werkwijze
Hoe is de opleiding opgezet? In deze opleiding gaat u aan de slag met de theorie waarbij u deze direct gaat koppelen aan de praktijk. Aan de hand van opdrachten en cases wordt deze vertaalslag gemaakt. Tijdens de lessen is de uitwisseling van ervaringen met de andere deelnemers van belang zodat u hierdoor het geleerde ook in andere dan uw eigen organisatie kunt herkennen.
De opleiding Sales B bestaat uit 20 lessen van 3 uur, verdeeld over 10 maanden. Per les vragen we 6 tot 8 uur zelfstudie van u om de lessen voor te bereiden en de gegeven opdrachten uit te werken.

Afsluiting
Hoe wordt de opleiding afgerond? Tijdens de opleiding maakt u per les opdrachten en verzamelt u gegevens van uw organisatie. Samen met het Reflectieverslag en het Visieverslag vormen deze uw portfolio. Bent u minimaal 80% aanwezig geweest en heeft u een voldoende beoordeling voor uw portfolio en uw kwalificerend eindgesprek, dan ontvangt u het DOC diploma Sales B. Daarnaast kunt u bent het landelijk NIMA examen doen. Daar dient u zich zelf voor in te schrijven bij NIMA.

Wie zijn onze docenten?
Wij geloven in de enthousiaste en ervaren docent die een groep kan motiveren, uitdagen en voorzien van nieuwe inzichten. Onze docenten komen daarom uit het bedrijfsleven en kennen zowel de theorie als de praktijk. Ze kennen de successen, maar ook de mislukkingen en de valkuilen. Ze zijn nauw betrokken bij DOC Opleiding & Training en delen onze passie voor het lesgeven. Ze realiseren zich dat ze een belangrijke schakel voor uw succes zijn.

Aantal deelnemers
We starten bij minimaal 4 deelnemers. U kunt per module instromen.

Inschrijven
Heeft u gekozen voor deze opleiding, schrijf dan zo snel mogelijk in zodat we alles voor u kunnen gaan regelen.

Plaatsen en startmaanden
Doetinchem: september, januari en april
Hengelo(O): september, januari en april
 

Prijs
Wat zijn de kosten van de opleiding? U kunt bij ons uit twee betalingsmogelijkheden kiezen:
Maandelijkse termijnen: 10 x € 318,00 of
10% korting bij betaling ineens: € 2.854,00
De bedragen zijn inclusief toetsing en exclusief boekengeld.
Indicatie boekengeld € 200,00

We berekenen geen inschrijfkosten, geen arrangementkosten en geen BTW.

Vermindering kosten
Scholingskosten zijn voor de belasting aftrekbaar, boven een vastgestelde drempel. DOC Opleiding & Training is erkend door diverse scholingsfondsen waardoor uw werkgever mogelijk een deel van de kosten weer vergoed kan krijgen.

Terug