Naar inhoud Naar navigatie

Opleiding & Training

Management Praktische Bedrijfskunde II (HBO)

De opleiding Praktische Bedrijfskunde II is het tweede deel van twee opleidingsjaren die u inzicht geven in uw verantwoordelijkheid van een afdeling binnen de gehele organisatie. Op welke manier zorgt u ervoor dat u deze verantwoordelijkheid invult. U ontwikkelt een visie op uw afdeling en vakgebied waardoor u in staat bent optimaal te functioneren.

Na het volgen van Praktische Bedrijfskunde I en II bent u klaar voor de functie van bedrijfskundige middenmanager. Na afloop van beide opleidingen opleiding heeft u inzicht in het bedrijfsproces en de rol van uw afdeling daarbinnen In dit tweede deel gaat u aan de slag met de onderdelen HR-management, Informatiemanagement en Management en Organisatie.

Voor wie?
U heeft een middenkader functie of wilt hier naar toe groeien. U heeft minimaal een MBO niveau en werkervaring. Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist maar de basisopleiding bedrijfskunde of een vergelijkbare managementopleiding bevelen we wel aan. Uiteraard is Praktische Bedrijfskunde I een goede vooropleiding.

Programma

Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

HR Management
· Instroom en Uitstroom
· Beloning en Ontwikkeling
· Motiveren en Leiderschapsontwikkeling
· Organisatiecultuur, internationale culturele aspecten
· Conflicthantering
· Arbeids- en Sociaal recht

Ervaringen van deelnemers aan HR management:

"Vanaf september 2016 tot heden studeer ik het deel "HRM" welke mij inzicht geeft in de wijze waarop een firma zijn mensen inzet, motiveert en beloont. In het bijzonder de beloning en motivering methodieken zijn voor mij als bedrijfsleider van belang. Dit geeft mij een duidelijker beeld en meer inlevingsvermogen in beslissingen welke intern bij ons genomen worden. Ook kan ik me hierdoor beter inleven en verplaatsen in de mensen waar ik leiding aan geef."

"Wat mij interesseerde was vooral wat HRM nou pressies is. Maar ook hoe mensen in elkaar zitten wanneer ze in bepaalde levensfase terecht komen en wat zij verwachten van hun werkgever. Maar ook wat de werkgever verwacht van zijn werknemers. Daarom is het belangrijk om te weten wat voor soort competenties mensen hebben. Past dit bij het bedrijf? En hoe zorg ik ervoor dat ik als werkgever alles uit deze mensen kan halen om zo meer kwaliteit te kunnen behalen. In mijn werk en toekomstige werk zal ik dit zeker meenemen en opletten wat mensen willen en daarbij kijken of het bedrijf op een andere manier beter kan presteren. "

"Als ik terug kijk op module 4 gericht op HRM kan ik zeggen dat ik een mooie ontwikkeling heb doorgemaakt. Ik vond het een interessante module. We hebben veel informatie ontvangen over hoe bijvoorbeeld de structuur en cultuur van een organisatie in elkaar zit. Daarnaast heb ik optimaal inzicht gekregen dat de functie HRM belangrijk is binnen een organisatie, hier was ik me voorafgaand niet zo bewust van. De functie motiveren en sturen sprak me aan, vond dit een interessant stukje hoe een organisatie er voor zorgt dat alle neuzen dezelfde kant op staan en je hier goed leiding aan geeft. Bij het onderdeel prestatie en ontwikkel management wordt er gekeken vanuit het positieve van de medewerker, wat zijn zijn of haar loopbaanmogelijkheden. Ik vind het prettig te weten dat hier zo op ingespeeld wordt en het beste uit de medewerker wordt gehaald."

Informatiemanagement
. Informatiesystemen
. Informatieplan
. Ontwerpen van bedrijfsprocessen met informatietechnologie

Management & organisatie
· Grondslagen van het management
· Organisatieontwerp
· Strategisch management
· Leidinggeven, sturen en bijsturen
· Besluitvorming en besluitvormingstechnieken
· Ethiek en Innovatie

Lessen
De opleiding Praktische Bedrijfskunde II bestaat uit 18 lessen van 3 uur, verdeeld over 10 maanden. Per les vragen we 6 tot 8 uur zelfstudie van u om de lessen voor te bereiden en de gegeven opdrachten uit te werken.

Klik hier voor meer informatie over de werkwijze en diplomering.

Aantal deelnemers
We starten bij minimaal 4 deelnemers. U kunt per module instromen.

Inschrijven
Heeft u gekozen voor deze opleiding, schrijf dan zo snel mogelijk in zodat we alles voor u kunnen gaan regelen.

Plaatsen en startmaanden
Doetinchem: september, januari en april
Hengelo(O): september, januari en april
 

Prijs
Wat zijn de kosten van de opleiding? U kunt bij ons uit twee betalingsmogelijkheden kiezen:
Maandelijkse termijnen: 10 x € 263,00 of
10% korting bij betaling ineens: € 2.360,00
De bedragen zijn inclusief toetsing en exclusief boekengeld.
Indicatie boekengeld € 300,00

We berekenen geen inschrijfkosten, geen arrangementkosten en geen BTW.

Terug