Naar inhoud Naar navigatie

Opleiding & Training

Management Praktische Bedrijfskunde II

De opleiding Praktische Bedrijfskunde II is het tweede deel van twee opleidingsjaren die u inzicht geven in uw verantwoordelijkheid van een afdeling binnen de gehele organisatie. Op welke manier zorgt u ervoor dat u deze verantwoordelijkheid invult. U ontwikkelt een visie op uw afdeling en vakgebied waardoor u in staat bent optimaal te functioneren.


Na het volgen van Praktische Bedrijfskunde I en II bent u klaar voor de functie van bedrijfskundige middenmanager. Na afloop van beide opleidingen opleiding heeft u inzicht in het bedrijfsproces en de rol van uw afdeling daarbinnen In dit tweede deel gaat u aan de slag met de onderdelen HR-management, Informatiemanagement en Management en Organisatie.

Voor wie?
U heeft een middenkader functie of wilt hier naar toe groeien. U heeft minimaal een MBO niveau en werkervaring. Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist maar de basisopleiding bedrijfskunde of een vergelijkbare managementopleiding bevelen we wel aan. Uiteraard is Praktische Bedrijfskunde I een goede vooropleiding.

Programma

Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

HR Management
· Instroom en Uitstroom
· Beloning en Ontwikkeling
· Motiveren en Leiderschapsontwikkeling
· Organisatiecultuur, internationale culturele aspecten
· Conflicthantering
· Arbeids- en Sociaal recht

Informatiemanagement
. Informatiesystemen
. Informatieplan
. Ontwerpen van bedrijfsprocessen met informatietechnologie

Management & organisatie
· Grondslagen van het management
· Organisatieontwerp
· Strategisch management
· Leidinggeven, sturen en bijsturen
· Besluitvorming en besluitvormingstechnieken
· Ethiek en Innovatie

Werkwijze
Hoe is de opleiding opgezet? In deze opleiding gaat u aan de slag met de theorie waarbij u deze direct gaat koppelen aan de praktijk. Aan de hand van opdrachten en cases wordt deze vertaalslag gemaakt. Tijdens de lessen is de uitwisseling van ervaringen met de andere deelnemers van belang zodat u hierdoor het geleerde ook in andere dan uw eigen organisatie kunt herkennen.
De opleiding Praktische Bedrijfskunde II bestaat uit 18 lessen van 3 uur, verdeeld over 10 maanden. Per les vragen we 6 tot 8 uur zelfstudie van u om de lessen voor te bereiden en de gegeven opdrachten uit te werken.

Afsluiting
Tijdens de opleiding maakt u per les opdrachten en verzamelt u gegevens van uw organisatie. Samen met het Reflectieverslag en het Visieverslag vormen deze uw portfolio. Bent u minimaal 80% aanwezig geweest en heeft u een voldoende beoordeling voor uw portfolio en uw kwalificerend eindgesprek, dan ontvangt u het DOC diploma Praktische Bedrijfskunde II voor gevorderden.

Wie zijn onze docenten?
Wij geloven in de enthousiaste en ervaren docent die een groep kan motiveren, uitdagen en voorzien van nieuwe inzichten. Onze docenten komen daarom uit het bedrijfsleven en kennen zowel de theorie als de praktijk. Ze kennen de successen, maar ook de mislukkingen en de valkuilen. Ze zijn nauw betrokken bij DOC Opleiding & Training en delen onze passie voor het lesgeven. Ze realiseren zich dat ze een belangrijke schakel voor uw succes zijn.

Aantal deelnemers
We starten bij minimaal 4 deelnemers. U kunt per module instromen.

Plaatsen en startmaanden
Doetinchem: september, januari en april
Hengelo(O): september, januari en april
Velp: september, januari en april

Prijs
Wat zijn de kosten van de opleiding? U kunt bij ons uit twee betalingsmogelijkheden kiezen:
Maandelijkse termijnen: 10 x € 255,00 of
10% korting bij betaling ineens: € 2.292,00
De bedragen zijn inclusief toetsing en exclusief boekengeld.
Indicatie boekengeld € 300,00

We berekenen geen inschrijfkosten, geen arrangementkosten en geen BTW.

Prijsvergelijk
Bij de grootste opleider van Nederland kost deze opleiding € 3.240,00

Vermindering kosten

Scholingskosten zijn voor de belasting aftrekbaar, boven een vastgestelde drempel. DOC Opleiding & Training is erkend door diverse scholingsfondsen waardoor uw werkgever mogelijk een deel van de kosten weer vergoed kan krijgen.

Terug