Naar inhoud Naar navigatie

Opleiding & Training

Management Praktisch Leidinggeven

De opleiding Praktisch Leidinggeven gaat over uw manier van leidinggeven in de praktijk van alledag. U leert de basis van goed communiceren en u leert uw eigen manier van leidinggeven kennen. U krijgt inzicht in uw eigen handelen, uw situationeel leidinggeven.

Voor wie?
U heeft een MBO werk- en denkniveau en u wilt zich verder ontwikkelen als manager. Als beginnend manager merkt u dagelijks dat managen een vak is waarbij u over diverse vaardigheden moet beschikken. Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Competenties
Door het volgen van deze opleiding werkt u aan de volgende competenties:
· Confronteren
· Delegeren
· Luisteren
· Mensgericht
· Overwicht
· Resultaatgericht
· Taakgericht leiderschap
· Zelfsturing

Programma
De volgende onderdelen komen in deze opleiding aan de orde:
· Stijlen van leidinggeven
· Delegeren en instrueren
· Motiveren
· Effectief leiden van werkoverleg
· Competenties en bekwaamheden
· Functionerings- en beoordelingsgesprekken
· Samenstellen en ontwikkelen van een team
· De eigenschappen van effectief leiderschap
· Het ontwikkelen van een eigen visie op leidinggeven

Werkwijze
In deze opleiding gaat u aan de slag met de theorie waarbij u deze direct gaat koppelen aan de praktijk. Aan de hand van opdrachten en cases wordt deze vertaalslag gemaakt. Tijdens de lessen is de uitwisseling van ervaringen met de andere deelnemers van belang zodat u hierdoor het geleerde ook in andere dan uw eigen organisatie kunt herkennen.
De opleiding Praktisch Leidinggeven bestaat uit 6 lessen van 3 uur, verdeeld over 3 maanden. Per les vragen we 6 tot 8 uur zelfstudie van u om de lessen voor te bereiden en de gegeven opdrachten uit te werken.

Afsluiting
Tijdens de opleiding maakt u per les opdrachten en verzamelt u gegevens van uw organisatie. Samen met het Reflectieverslag en het Visieverslag vormen deze uw portfolio. Bent u minimaal 80% aanwezig geweest en heeft u een voldoende beoordeling voor uw portfolio en uw kwalificerend eindgesprek, dan ontvangt u het DOC diploma Praktisch Leidinggeven.

Wie zijn onze docenten?
Wij geloven in de enthousiaste en ervaren docent die een groep kan motiveren, uitdagen en voorzien van nieuwe inzichten. Onze docenten komen daarom uit het bedrijfsleven en kennen zowel de theorie als de praktijk. Ze kennen de successen, maar ook de mislukkingen en de valkuilen. Ze zijn nauw betrokken bij DOC Opleiding & Training en delen onze passie voor het lesgeven. Ze realiseren zich dat ze een belangrijke schakel voor uw succes zijn.

Aantal deelnemers
We starten bij minimaal 4 deelnemers.

Plaatsen en startmaanden
Doetinchem: oktober, januari en april
Hengelo(O): oktober, januari en april
Arnhem: oktober, januari en april

Prijs
Wat zijn de kosten van de opleiding? U kunt bij ons uit twee betalingsmogelijkheden kiezen:
Maandelijkse termijnen: 3 x € 393,00 of
5% korting bij betaling ineens: € 1.119,00
De bedragen zijn inclusief toetsing en exclusief boekengeld.
Indicatie boekengeld € 100,00

We berekenen geen inschrijfkosten, geen arrangementkosten en geen BTW.

Vermindering kosten
Scholingskosten zijn voor de belasting aftrekbaar, boven een vastgestelde drempel. DOC Opleiding & Training is erkend door diverse scholingsfondsen waardoor uw werkgever mogelijk een deel van de kosten weer vergoed kan krijgen.

Terug