Naar inhoud Naar navigatie

Opleiding & Training

Management Middle Management II

Met de opleiding Middle Management II   zet u een volgende stap in uw ontwikkeling. U krijgt inzicht in het proces van strategiebepaling en ontwikkeling. U leert hoe u het beleid vertaalt in acties en consequenties voor uw afdeling, uw medewerkers en uzelf. U krijgt inzicht in veranderprocessen, hoe u deze kunt begeleiden en invoeren. U leert om te gaan met tegenstrijdige belangen, projectmatig werken en hoe u uw rol als projectleider invulling geeft. Ook leert u hoe u interne en externe omgevingsontwikkelingen analyseert en hoe u daar op kunt anticiperen.
Na afloop van de opleiding weet u nog meer de effectiviteit van uw team te verhogen en u kunt omgaan met (tegenstrijdige) belangen van de directie, collega's, leidinggevenden en medewerkers.


Voor wie?
Past deze opleiding bij u? U vervult een leidinggevende of coördinerende functie in het middenkader. U wilt uw rollen en taken professioneel invullen en makkelijker manoeuvreren tussen de verschillende lagen in de organisatie die een beroep op u doen. U heeft minimaal MBO werk- en denkniveau.

Programma

Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

HRM
· Inzicht in personeelsbestand
· Personeelsplanning en beleid
· Werven van kwaliteiten en competenties
· Belonen, motiveren en sturen
· Het ontwikkelen van medewerkers
· Loopbaanmanagement
· Veranderingen in HRM

Marketing en ondernemerschap
· Ondernemerschap en marktoriëntatie
· Omgevingsanalyse
· Strategische concurrentieanalyse
· Internationale aspecten
· Marketing voor overheidsbedrijven en not-forprofit organisaties
· E-marketing en netwerkpatronen
· Verkoopstrategie

Financieel Management
· Financiële rekenkunde
· Basisnotities boekhouden, jaarrekening en analyse, waarde- en winstbepaling
· Inleiding balansleer; eigen en vreemd vermogen
· Kosten en kostprijs, kostprijsverbijzondering en Activity Based Costing
· Calculaties op korte termijn (prijsstelling en kostencalculaties, incidentele orders, make or buy, knelpuntcalculaties)
· Managementcontrol; interne rapportage, interne verrekenprijzen en beoordeling van winstcentra

Werkwijze
In deze opleiding gaat u aan de slag met de theorie waarbij u deze direct gaat koppelen aan de praktijk. Aan de hand van opdrachten en cases wordt deze vertaalslag gemaakt. Tijdens de lessen is de uitwisseling van ervaringen met de andere deelnemers van belang zodat u hierdoor het geleerde ook in andere dan uw eigen organisatie kunt herkennen. De opleiding Middle Management II voor gevorderden bestaat uit 16 lesavonden van 3 uur, verdeeld over 10 maanden. Per les vragen we van u 6 tot 8 uur zelfstudie om de les voor te bereiden en om de gegeven opdrachten uit te werken.

Afsluiten
Hoe wordt de opleiding afgerond? Tijdens de opleiding maakt u per les opdrachten en verzamelt u gegevens van uw organisatie. Samen met het Reflectieverslag en het Visieverslag vormen deze uw portfolio. Bent u minimaal 80% aanwezig geweest en heeft u een voldoende beoordeling voor uw portfolio en uw kwalificerend eindopdracht, dan ontvangt u het DOC diploma Middle Management II.

Wie zijn onze docenten?
Wij geloven in de enthousiaste en ervaren docent die een groep kan motiveren, uitdagen en voorzien van nieuwe inzichten. Onze docenten komen daarom uit het bedrijfsleven en kennen zowel de theorie als de praktijk. Ze kennen de successen, maar ook de mislukkingen en de valkuilen. Ze zijn nauw betrokken bij DOC Opleiding & Training en delen onze passie voor het lesgeven. Ze realiseren zich dat ze een belangrijke schakel voor uw succes zijn.

Aantal deelnemers
We starten bij minimaal 4 deelnemers. U kunt per module instromen.

Plaatsen en startmaanden
Doetinchem: oktober, januari en april
Hengelo(O): oktober, januari en april
Velp: oktober, januari en april

Prijs
Wat zijn de kosten van de opleiding? U kunt bij ons uit twee betalingsmogelijkheden kiezen:
Maandelijkse termijnen: 10 x € 273,00 of
10% korting bij betaling ineens: € 2.456,00
De bedragen zijn inclusief toetsing en exclusief boekengeld.
Indicatie boekengeld € 350,00

We berekenen geen inschrijfkosten, geen arrangementkosten en geen BTW.

Vermindering kosten
Scholingskosten zijn voor de belasting aftrekbaar, boven een vastgestelde drempel. DOC Opleiding & Training is erkend door diverse scholingsfondsen waardoor uw werkgever mogelijk een deel van de kosten weer vergoed kan krijgen.

Alternatieven en doorstroom

Terug