Naar inhoud Naar navigatie

Opleiding & Training

Management Middle Management I

De opleiding Middle Management I gaat over de kennis en vaardigheden die u als professioneel manager nodig heeft. U leert wat uw taken zijn en hoe die ingevuld moeten worden. Belangrijk is dat u uw afdeling en met name de medewerkers goed leert aansturen. Tenslotte leert u met uw positie om te gaan, tussen het hoger management en de werkvloer in. Na afloop van de opleiding kent u uw eigen leiderschapsstijl. U weet de effectiviteit van uw team te verhogen en u kunt omgaan met (tegenstrijdige) belangen van hoger management, collega's, leidinggevenden en medewerkers. Dat alles weet u op een efficiënte manier te organiseren.


Voor wie?
Past deze opleiding bij u? U vervult een leidinggevende of coördinerende functie in het middenkader of wilt u daarop voorbereiden. U wilt uw rollen en taken professioneel invullen en makkelijker manoeuvreren tussen de verschillende lagen in de organisatie die een beroep op u doen. U heeft MBO werk- en denkniveau.

Programma

Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

Leidinggeven
· Rol van de manager
· Rol van het management
· Besluitvorming en groepsdynamica
· Creativiteit in het team
· Motivatie, werkgedrag en beloning
· Stijl van leidinggeven
· Organisaties in ontwikkeling 

Plannen en Organiseren
· Doelen en processen
· Organisatiekunde
· Arbeidsverdeling
· Condities scheppen voor succes
· Planning
· Timemanagement
· Moderne organisatievormen

Communicatie
- Communicatie in de organisatie
- Macht en leiding
- Doelmatig samenwerken en overleggen
- Organisatiecultuur
- Roos van Leary
- Communicatie in de in de praktijk

Werkwijze
Hoe is de opleiding opgezet? In deze opleiding gaat u aan de slag met de theorie waarbij u deze direct gaat koppelen aan de praktijk. Aan de hand van opdrachten en cases wordt deze vertaalslag gemaakt. Tijdens de lessen is de uitwisseling van ervaringen met de andere deelnemers van belang zodat u hierdoor het geleerde ook in andere dan uw eigen organisatie kunt herkennen.
De opleiding Middle Management I bestaat uit 18 lessen van 3 uur, verdeeld over 10 maanden. Per les vragen we 6 tot 8 uur zelfstudie van u om de lessen voor te bereiden en de gegeven opdrachten uit te werken.

Afsluiting
Hoe wordt de opleiding afgerond? Tijdens de opleiding maakt u per les opdrachten en verzamelt u gegevens van uw organisatie. Samen met het Reflectieverslag en het Visieverslag vormen deze uw portfolio. Bent u minimaal 80% aanwezig geweest en heeft u een voldoende beoordeling voor uw portfolio en uw kwalificerend eindopdracht, dan ontvangt u het DOC diploma Middle Management I.

Wie zijn onze docenten?
Wij geloven in de enthousiaste en ervaren docent die een groep kan motiveren, uitdagen en voorzien van nieuwe inzichten. Onze docenten komen daarom uit het bedrijfsleven en kennezowel de theorie als de praktijk. Ze kennen de successen, maar ook de mislukkingen en de valkuilen. Ze zijn nauw betrokken bij DOC Opleiding & Training en delen onze passie voor het lesgeven. Ze realiseren zich dat ze een belangrijke schakel voor uw succes zijn.

Aantal deelnemers
We starten bij minimaal 4 deelnemers. U kunt per module instromen.

Plaatsen en startmaanden

Doetinchem: oktober, januari en april
Hengelo(O): oktober, januari en april
Velp: oktober, januari en april

Prijs
Wat zijn de kosten van de opleiding? U kunt bij ons uit twee betalingsmogelijkheden kiezen:
Maandelijkse termijnen: 10 x € 273,00 of
10% korting bij betaling ineens: € 2.456,00
De bedragen zijn inclusief toetsing en exclusief boekengeld.
Indicatie boekengeld € 325,00

We berekenen geen inschrijfkosten, geen arrangementkosten en geen BTW.

Vermindering kosten
Scholingskosten zijn voor de belasting aftrekbaar, boven een vastgestelde drempel. DOC Opleiding & Training is erkend door diverse scholingsfondsen waardoor uw werkgever mogelijk een deel van de kosten weer vergoed kan krijgen.

Alternatieven en doorstroom

Terug