Naar inhoud Naar navigatie

Opleiding & Training

Management Middenkader Zorg en Welzijn II

In de opleiding Middenkader Zorg en Welzijn II  leert u leiding te geven aan een zorgteam. U leert hoe u de belangen van uw medewerkers én van de organisatie kunt behartigen. U leert hoe u het organisatiebeleid praktisch vertaalt naar afdelingsniveau, projectmatig werkt en hoe u op motiverende wijze invulling geeft aan het personeelsmanagement van uw team of afdeling. U leert om in uw organisatie veranderingsprocessen in te voeren en te begeleiden. Daarbij leert u het personeel goed te managen en de projecten op een efficiënte en effectieve wijze uit te voeren.

Voor wie?
U bent leidinggevende, zorgmanager of teamleider in één van de deelsectoren van zorg en welzijn: intra- of extramuraal, in cure of care. U werkt minimaal vier jaar als gediplomeerde in de zorg en heeft bij voorkeur één jaar werkervaring in het coördineren van managementwerkzaamheden. U heeft met succes een MBO-zorgopleiding of opleiding in de hulpverlening afgerond.

Programma

Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

Persoonlijke effectiviteit
· Assertief-, subassertief- en agressief gedrag
· Reageren op gedrag
· Tegenafhankelijk gedrag
· Stille invloeden
· Binnen en buiten
· Omgaan met boosheid
· Kernkwadranten van Ofman
· Het model van Stephen Covey
· Assertief op mijn werk
· Grenzen bepalen
· Schaamte
· Emotionele intelligentie
· Time management (eisenhower matrix)
· Resultaatgericht werken (SMART)
· Timemanagement en prioriteiten

HRM
· Inzicht in personeelsbestand
· Personeelsplanning en beleid
· Werven van kwaliteiten en competenties
· Belonen, motiveren en sturen
· Het ontwikkelen van medewerkers
· Loopbaanmanagement
· Veranderingen in HRM

Projectmanagement
· Methodisch werken
· Doelen stellen
· Aanpak
· Projectinrichting
· Implementatie
· Evaluatie

Werkwijze
Hoe is de opleiding opgezet? In deze opleiding gaat u aan de slag met de theorie waarbij u deze direct gaat koppelen aan de praktijk. Aan de hand van opdrachten en cases wordt deze vertaalslag gemaakt. Tijdens de lessen is de uitwisseling van ervaringen met de andere deelnemers van belang zodat u hierdoor het geleerde ook in andere dan uw eigen organisatie kunt herkennen.
De opleiding Middenkader Zorg en Welzijn II bestaat uit 18 lessen van 3 uur, verdeeld over 10 maanden. Per les vragen we 6 tot 8 uur zelfstudie van u om de lessen voor te bereiden en de gegeven opdrachten uit te werken.

Afsluiting
Hoe wordt de opleiding afgerond? Tijdens de opleiding maakt u per les opdrachten en verzamelt u gegevens van uw organisatie. Samen met het Reflectieverslag en het Visieverslag vormen deze uw portfolio. Bent u minimaal 80% aanwezig geweest en heeft u een voldoende beoordeling voor uw portfolio en uw kwalificerend eindgesprek, dan ontvangt u het DOC diploma Middenkader Zorg en Welzijn II .

Wie zijn onze docenten?
Wij geloven in de enthousiaste en ervaren docent die een groep kan motiveren, uitdagen en voorzien van nieuwe inzichten. Onze docenten komen daarom uit het bedrijfsleven en kennen zowel de theorie als de praktijk. Ze kennen de successen, maar ook de mislukkingen en de valkuilen. Ze zijn nauw betrokken bij DOC Opleiding & Training en delen onze passie voor het lesgeven. Ze realiseren zich dat ze een belangrijke schakel voor uw succes zijn.

Aantal deelnemers
We starten bij minimaal 4 deelnemers. U kunt per module instromen.

Plaatsen en startmaanden
Doetinchem: oktober, januari en april
Hengelo(O): oktober, januari en april
 

Prijs
Wat zijn de kosten van de opleiding? U kunt bij ons uit twee betalingsmogelijkheden kiezen:
Maandelijkse termijnen: 10 x € 258,00 of
10% korting bij betaling ineens: € 2.314,00
De bedragen zijn inclusief toetsing en exclusief boekengeld.
Indicatie boekengeld € 310,00

We berekenen geen inschrijfkosten, geen arrangementkosten en geen BTW.

Vermindering kosten
Scholingskosten zijn voor de belasting aftrekbaar, boven een vastgestelde drempel. DOC Opleiding & Training is erkend door diverse scholingsfondsen waardoor uw werkgever mogelijk een deel van de kosten weer vergoed kan krijgen.

Alternatieven en doorstroom

Terug