Naar inhoud Naar navigatie

Opleiding & Training

Management Magazijnmanagement en Distributie

In de opleiding Magazijnmanagement en Distributie leert u hoe een magazijn efficiënt in te richten. De goederenontvangst en -opslag moeten vlekkeloos verlopen. Kostenbeheersing en op tijd en snel leveren is van belang voor u. Na afloop van deze opleiding bent u bekend met de knelpunten en het belang van een goede doorstroming in het interne magazijn waardoor u klantorders op tijd kunt realiseren, verbeteringen kunt initiëren en leiding kunt geven aan de medewerkers in het magazijn. Customer service kent geen geheimen meer voor u.

Voor wie?
U bent manager of medewerker en u werkt in de distributieketen. U wilt uw kennis over de werking van het magazijn binnen het bedrijf vergroten, maar u hoeft geen magazijnmanager te zijn. U heeft minimaal een opleiding op MBO-niveau en zeker twee jaar relevante werkervaring.

Programma

Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

Managementaspecten
· Management van jezelf
· Management van medewerkers
· Management van besluitvorming
· Conflicten en veranderingen
· Financiële basiskennis

Magazijnmanagement
· De magazijnfunctie
· Goederenontvangst en -opslag
· Opslagsystemen
· Orderverwerking
· Intern transport
· Procesanalyse
· Lay-outplanning
· Organisatie in het magazijn
· Informatiesystemen

Werkwijze
Hoe is de opleiding opgezet? In deze opleiding gaat u aan de slag met de theorie waarbij u deze direct gaat koppelen aan de praktijk. Aan de hand van opdrachten en cases wordt deze vertaalslag gemaakt. Tijdens de lessen is de uitwisseling van ervaringen met de andere deelnemers van belang zodat u hierdoor het geleerde ook in andere dan uw eigen organisatie kunt herkennen.
De opleiding Magazijnmanagement en Distributie bestaat uit 20 lessen van 3 uur, verdeeld over 10 maanden. Per les vragen we 6 tot 8 uur zelfstudie van u om de lessen voor te bereiden en de gegeven opdrachten uit te werken.

Afsluiting
Hoe wordt de opleiding afgerond? Tijdens de opleiding maakt u per les opdrachten en verzamelt u gegevens van uw organisatie. Samen met het Reflectieverslag en het Visieverslag vormen deze uw portfolio. Bent u minimaal 80% aanwezig geweest en heeft u een voldoende beoordeling voor uw portfolio en uw kwalificerend eindgesprek, dan ontvangt u het DOC diploma Magazijnmanagement en Distributie.

Wie zijn onze docenten?
Wij geloven in de enthousiaste en ervaren docent die een groep kan motiveren, uitdagen en voorzien van nieuwe inzichten. Onze docenten komen daarom uit het bedrijfsleven en kennen zowel de theorie als de praktijk. Ze kennen de successen, maar ook de mislukkingen en de valkuilen. Ze zijn nauw betrokken bij DOC Opleiding & Training en delen onze passie voor het lesgeven. Ze realiseren zich dat ze een belangrijke schakel voor uw succes zijn.

Aantal deelnemers
We starten bij minimaal 4 deelnemers. U kunt per module instromen.

Plaatsen en startmaanden
Doetinchem: september, februari
Hengelo(O): september, februari

Wat zijn de kosten van de opleiding? U kunt bij ons uit twee betalingsmogelijkheden kiezen:
Maandelijkse termijnen: 10 x € 287,00 of
10% korting bij betaling ineens: € 2.580,00
De bedragen zijn inclusief toetsing en exclusief boekengeld.
Indicatie boekengeld € 120,00

We berekenen geen inschrijfkosten, geen arrangementkosten en geen BTW.

Vermindering kosten
Scholingskosten zijn voor de belasting aftrekbaar, boven een vastgestelde drempel. DOC Opleiding & Training is erkend door diverse scholingsfondsen waardoor uw werkgever mogelijk een deel van de kosten weer vergoed kan krijgen.

Terug