Naar inhoud Naar navigatie

Opleiding & Training

Management Logistiek Management

Logistiek management is de verzamelnaam voor inkoop-, productie- en distributielogistiek. Eventueel aangevuld met ICT omdat dit steeds belangrijker wordt binnen de logistieke processen. Feitelijk kan logistiek niet meer zonder. De opleiding Logistiek Management is op HBO niveau. U maakt kennis met inkooptechnieken, leveranciersmanagement en voorraadbeheer. Belangrijk onderdeel van het lesprogramma is het oplossen van knelpunten in de productie, de distributieketen en het magazijn. Daarnaast leert u hoe u het juiste logistieke besturingssysteem bij een bepaalde productmarktsituatie kiest.

Na afloop van de opleiding bent u in staat de logistiek te managen. U kunt dat omdat u kennis heeft van de laatste trends op gebied van distributielogistiek, u bekend bent met de verschillende toepassingen van ERP in de Supply Chain en de belangrijkste logistieke begrippen, theorieën en modellen toepast op uw logistieke trajecten.

Voor wie?
U bent productiemanager, (assistent-)logistiek manager, magazijnmanager, inkoper, assistent-inkoper of distributiemanager of bereidt zich op een van deze functies voor. U heeft een MBO- of HBO-diploma en meer dan drie jaar relevante werkervaring.

Programma

Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

Logistiek van de Fysieke distributie
· Distributielogistiek in vogelvlucht
· Integraal concept distributielogistiek
· Productkarakteristieken en deelsystemen
· Kosten- en voorraadbeheersing
· Contract logistics en Supply Chain

Logistiek van de productie: Materials management
· Vraaggestuurde Logistiek
· Logistiek raamwerk en Voorraadbeheer
· Inkoop en aanvoerlogistiek en productielogistiek
· Verbreding van de logistiek: INK, KAIZEN, Lean, Six Sigma
· Theory of Constraints, Outsourcing, Logistieke dienstverlening, Supply chain, Demand versus supply

Informatie- en communicatietechnologie
· Introductie ERP
· ERP in de praktijk
· Implementatie en datagebruik
· Verband tussen logistiek en ICT
· Informatie in, om en bij logistieke processen
· ICT en Materials Management
· ICT en Fysieke Distributie
· Implementeren van ICT-oplossingen
· Lean, MES, APS en Business Intelligence

Werkwijze
Hoe is de opleiding opgezet? In deze opleiding gaat u aan de slag met de theorie waarbij u deze direct gaat koppelen aan de praktijk. Aan de hand van opdrachten en cases wordt deze vertaalslag gemaakt. Tijdens de lessen is de uitwisseling van ervaringen met de andere deelnemers van belang zodat u hierdoor het geleerde ook in andere dan uw eigen organisatie kunt herkennen.
De opleiding Logistiek Management bestaat uit 21 lessen van 3 uur, verdeeld over 10 maanden. Per les vragen we 6 tot 8 uur zelfstudie van u om de lessen voor te bereiden en de gegeven opdrachten uit te werken.

Afsluiting
Hoe wordt de opleiding afgerond? Tijdens de opleiding maakt u per les opdrachten en verzamelt u gegevens van uw organisatie. Samen met het Reflectieverslag en het Visieverslag vormen deze uw portfolio. Bent u minimaal 80% aanwezig geweest en heeft u een voldoende beoordeling voor uw portfolio en uw kwalificerend eindgesprek, dan ontvangt u het DOC diploma Logistiek Management.

Wie zijn onze docenten?
Wij geloven in de enthousiaste en ervaren docent die een groep kan motiveren, uitdagen en voorzien van nieuwe inzichten. Onze docenten komen daarom uit het bedrijfsleven en kennen zowel de theorie als de praktijk. Ze kennen de successen, maar ook de mislukkingen en de valkuilen. Ze zijn nauw betrokken bij DOC Opleiding & Training en delen onze passie voor het lesgeven. Ze realiseren zich dat ze een belangrijke schakel voor uw succes zijn.

Aantal deelnemers
We starten bij minimaal 4 deelnemers. U kunt per module instromen.

Plaatsen en startmaanden
Doetinchem: september, januari en april
Hengelo(O): september, januari en april
 

Prijs
Wat zijn de kosten van de opleiding? U kunt bij ons uit twee betalingsmogelijkheden kiezen:
Maandelijkse termijnen: 10 x € 324,00 of
10% korting bij betaling ineens: € 2.909,00
De bedragen zijn inclusief toetsing en exclusief boekengeld.
Indicatie boekengeld € 250,00

We berekenen geen inschrijfkosten, geen arrangementkosten en geen BTW.

Vermindering kosten
Scholingskosten zijn voor de belasting aftrekbaar, boven een vastgestelde drempel. DOC Opleiding & Training is erkend door diverse scholingsfondsen waardoor uw werkgever mogelijk een deel van de kosten weer vergoed kan krijgen.


Alternatieven en doorstroom

Terug