Naar inhoud Naar navigatie

Opleiding & Training

Management Hoger Management Support

In de opleiding Hoger Management Support leert u niet alleen uw manager professioneel te ondersteunen maar ook om actief in te spelen op zaken die er mogelijk aan zullen komen. U leert uw kernkwaliteiten kennen en die optimaal in te zetten. Omdat u inzicht krijgt in het systeemgericht denken en handelen, zijn proactief ondersteunen, anticiperen en delegeren, tools die u kunt gaan toepassen. U leert meer over imago, persoonlijke presentatie en weet hoe u effectief kunt beïnvloeden. U leert helder communiceren omdat u inzicht heeft in uw eigen gedrag en daardoor ook het gedrag van anderen kunt beïnvloeden.

Voor wie?
U bent een ervaren (directie)secretaresse, personal assistant of managementassistent en u wilt uzelf ontwikkelen tot een professional die meedenkt, voorbereidt en handelt op beleidsmatig niveau. U heeft een afgeronde opleiding Managementassistent of een vergelijkbare opleiding op minimaal MBO-niveau. Daarnaast heeft u een aantal jaren relevante werkervaring als managementassistent of (directie)secretaresse.

Programma

Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

Management en organisatie
· Grondslagen van het management
· Organisatieontwerp
· Strategisch management
· Leidinggeven, sturen en bijsturen
· Besluitvorming en besluitvormingstechnieken
· Ethiek

Communicatie en persoonlijke effectiviteit
· Communicatie: principes en stijlen
· Mondelinge communicatie en conflicthantering
· Zelfsturing en probleemoplossend vermogen
· Zelfanalyse en emotionele intelligentie

Ondersteunend leiderschap
· Organisatiecultuur
· Relatiemanagement
· Beïnvloeden en overtuigen
· Verandermanagement
· Crisismanagement
· Mindmappen

Werkwijze
Hoe is de opleiding opgezet? In deze opleiding gaat u aan de slag met de theorie waarbij u deze direct gaat koppelen aan de praktijk. Aan de hand van opdrachten en cases wordt deze vertaalslag gemaakt. Tijdens de lessen is de uitwisseling van ervaringen met de andere deelnemers van belang zodat u hierdoor het geleerde ook in andere dan uw eigen organisatie kunt herkennen.
De opleiding Hoger Management Support bestaat uit 18 lessen van 3 uur, verdeeld over 10 maanden. Per les vragen we 6 tot 8 uur zelfstudie van u om de lessen voor te bereiden en de gegeven opdrachten uit te werken.

Afsluiting
Hoe wordt de opleiding afgerond? Tijdens de opleiding maakt u per les opdrachten en verzamelt u gegevens van uw organisatie. Samen met het Reflectieverslag en het Visieverslag vormen deze uw portfolio. Bent u minimaal 80% aanwezig geweest en heeft u een voldoende beoordeling voor uw portfolio en uw kwalificerend eindgesprek, dan ontvangt u het DOC diploma Hoger Management Support.

Wie zijn onze docenten?
Wij geloven in de enthousiaste en ervaren docent die een groep kan motiveren, uitdagen en voorzien van nieuwe inzichten. Onze docenten komen daarom uit het bedrijfsleven en kennen zowel de theorie als de praktijk. Ze kennen de successen, maar ook de mislukkingen en de valkuilen. Ze zijn nauw betrokken bij DOC Opleiding & Training en delen onze passie voor het lesgeven. Ze realiseren zich dat ze een belangrijke schakel voor uw succes zijn.

Aantal deelnemers
We starten bij minimaal 4 deelnemers. U kunt per module instromen.

Inschrijven
Heeft u gekozen voor deze opleiding, schrijf dan zo snel mogelijk in zodat we alles voor u kunnen gaan regelen.

Plaatsen en startmaanden
Doetinchem: oktober, januari en april
Hengelo(O): oktober, januari en april
 

Prijs
Wat zijn de kosten van de opleiding? U kunt bij ons uit twee betalingsmogelijkheden kiezen:
Maandelijkse termijnen: 10 x € 318,00 of
10% korting bij betaling ineens: € 2.854,00
De bedragen zijn inclusief toetsing en exclusief boekengeld.
Indicatie boekengeld € 300,00

We berekenen geen inschrijfkosten, geen arrangementkosten en geen BTW.

Vermindering kosten
Scholingskosten zijn voor de belasting aftrekbaar, boven een vastgestelde drempel. DOC Opleiding & Training is erkend door diverse scholingsfondsen waardoor uw werkgever mogelijk een deel van de kosten weer vergoed kan krijgen.

Alternatieven en doorstroom

Terug