Naar inhoud Naar navigatie

Opleiding & Training

Management Basisopleiding Sales

De opleiding Basisopleiding Sales gaat over een goede basiskennis van marketing en verkoop maar ook van verkoopvaardigheden. U heeft misschien al ervaring in de commerciële binnendienst maar wilt deze kennis en ervaring goed onderbouwen. U wilt uw commerciële vaardigheden en communicatievaardigheden verder ontwikkelen.
Na afloop van deze opleiding weet u interne en externe gesprekspartners aan u te binden. U heeft geleerd met klachten om te gaan. U leert een goed verkoopgesprek te voeren.

Voor wie?
U bent werkzaam op de commerciële binnendienst en u wilt u verder ontwikkelen tot specialist in (telefonisch) klantcontact. U heeft MBO-niveau en enige ervaring in een commerciële organisatie.

Programma

Deze opleiding bestaat uit de volgende modules:

Basiskennis Sales
· Segmentatie
· Marketingconcept en marketingmix
· PLC (product life cycle)
· Efficiency criteria
· Direct marketing
· E-commerce
· Trends in verkooppraktijk
· DMU
· Vendorrating
· Vormen van inkoopgedrag
· Materials management

Deze module van 7 lessen wordt afgesloten met een praktijkopdracht.

Het verkoopgesprek
· Het (ver)koopproces
· Vormen van persoonlijke verkoop
· Verkooppsychologie
· Communicatie
· Openings- en informatiefase
· Overtuigingsfase
· Afsluitfase
· Klachtenmanagement

Deze module van 6 lessen wordt afgesloten met een verkoopgesprek.

Werkwijze
Hoe is de opleiding opgezet? In deze opleiding gaat u aan de slag met de theorie waarbij u deze direct gaat koppelen aan de praktijk. Aan de hand van opdrachten en cases wordt deze vertaalslag gemaakt. Tijdens de lessen is de uitwisseling van ervaringen met de andere deelnemers van belang zodat u hierdoor het geleerde ook in andere dan uw eigen organisatie kunt herkennen.
De opleiding Basisopleiding Sales bestaat uit 13 lessen van 3 uur, verdeeld over 6 maanden. Per les vragen we 6 tot 8 uur zelfstudie van u om de lessen voor te bereiden en de gegeven opdrachten uit te werken.

Afsluiting
Hoe wordt de opleiding afgerond? Tijdens de opleiding maakt u per les opdrachten en verzamelt u gegevens van uw organisatie. Samen met het Reflectieverslag en het Visieverslag vormen deze uw portfolio. Bent u minimaal 80% aanwezig geweest en heeft u een voldoende beoordeling voor uw portfolio en uw kwalificerend eindgesprek, dan ontvangt u het DOC diploma Basisopleiding Sales.

Wie zijn onze docenten?
Wij geloven in de enthousiaste en ervaren docent die een groep kan motiveren, uitdagen en voorzien van nieuwe inzichten. Onze docenten komen daarom uit het bedrijfsleven en kennen zowel de theorie als de praktijk. Ze kennen de successen, maar ook de mislukkingen en de valkuilen. Ze zijn nauw betrokken bij DOC Opleiding & Training en delen onze passie voor het lesgeven. Ze realiseren zich dat ze een belangrijke schakel voor uw succes zijn.

Aantal deelnemers
We starten bij minimaal 4 deelnemers. U kunt per module instromen.

Inschrijven
Heeft u gekozen voor deze opleiding, schrijf dan zo snel mogelijk in zodat we alles voor u kunnen gaan regelen.

Andere startopties
Als het aantal inschrijvingen niet voldoende is om te kunnen starten, kunnen we ook een voorstel op maat voor u samenstellen. Bij meerdere medewerkers kunnen we deze opleiding ook in-company verzorgen. We komen dan graag eerst langs voor een afspraak.

Plaatsen en startmaanden
Doetinchem: oktober, januari en april
Hengelo(O): oktober, januari en april
 

Prijs
Wat zijn de kosten van de opleiding? U kunt bij ons uit twee betalingsmogelijkheden kiezen:
Maandelijkse termijnen: 6 x € 340,00 of
5% korting bij betaling ineens: € 1.938,00
De bedragen zijn inclusief toetsing en exclusief boekengeld.
Indicatie boekengeld € 100,00

We berekenen geen inschrijfkosten, geen arrangementkosten en geen BTW.

Vermindering kosten
Scholingskosten zijn voor de belasting aftrekbaar, boven een vastgestelde drempel. DOC Opleiding & Training is erkend door diverse scholingsfondsen waardoor uw werkgever mogelijk een deel van de kosten weer vergoed kan krijgen.

Alternatieven en doorstroom

Terug