Naar inhoud Naar navigatie

Opleiding & Training

Management Basisopleiding Projectmanagement

De opleiding Basisopleiding Projectmanagement gaat over de basisvaardigheden van projectmanagement. U krijgt inzicht in het plannen, faseren en de daadwerkelijke uitvoering van het project. Er wordt aandacht besteed aan het opzetten van een goede planning en hoe u de voortgang van het project kunt bewaken. Na afloop bent u in staat om op systematisch een project aan te pakken omdat u een projectplan kunt opstellen met daarin een duidelijke projectdoelstelling, planning en een beheersplan. Tevens bent u in staat om leiding te geven aan een (eenvoudig) project en een projectteam.

Voor wie?
U heeft al meerdere jaren ervaring met het uitvoeren van projecten. Deze opleiding is ook bedoeld voor managers die projecten aansturen en meer kijk willen hebben op dit vakgebied. Deze opleiding is een verdieping op de opleiding Projectmedewerker. U heeft een MBO werk- en denkniveau en u wilt zich verder ontwikkelen als projectleider op HBO niveau.

Ervaringen van deelnemers aan deze opleiding:

"Dankzij het volgen van de basisopleiding Projectmanagement bij DOC Opleidingen in Doetinchem ben ik nu breder inzetbaar in mijn secretariële functie. De inhoud van de opleiding, de sfeer tijdens de lessen en de inzichten die de docent mij heeft gegeven, maakten het voor mij een leerzame en aangename periode". Manon van Reeden, secretaresse bij Elver.

"Tijdens de opleiding heb ik geleerd om in fasen te gaan werken en niet zo maar wat te doen. Het begeleiden van een project gaat nu een stuk makkelijker."

"Als er besloten wordt om een nieuw project op te starten, werd er in het verleden direct naar een oplossing gezocht, tijdens deze opleiding heb ik geleerd om eerst alles in fases in kaart te brengen, een projectdoel moet SMART worden benaderd om resultaat te krijgen, als dit onbezonnen wordt opgestart loopt alles door elkaar heen en kost dit veel tijd."

Programma
De volgende onderdelen komen in de opleiding aan de orde:
· Projectmatig werken
· Doelen stellen
· Faseren, plannen en beheersen van een project
· Projectplan opstellen
· Het leiden van projecten
· Draagvlak voor een project
· Toepassen van de theorie in de praktijk
· Opbouwen van uw portfolio

Werkwijze
Hoe is de opleiding opgezet? In deze opleiding gaat u aan de slag met de theorie waarbij u deze direct gaat koppelen aan de praktijk. Aan de hand van opdrachten en cases wordt deze vertaalslag gemaakt. Tijdens de lessen is de uitwisseling van ervaringen met de andere deelnemers van belang zodat u hierdoor het geleerde ook in andere dan uw eigen organisatie kunt herkennen.
De opleiding Basisopleiding Projectmanagement bestaat uit 6 lessen van 3 uur, verdeeld over 3 maanden. Per les vragen we 6 tot 8 uur zelfstudie van u om de lessen voor te bereiden en de gegeven opdrachten uit te werken.

Afsluiting
Hoe wordt de opleiding afgerond? Tijdens de opleiding maakt u per les opdrachten en verzamelt u gegevens van uw organisatie. Samen met het Reflectieverslag en het Visieverslag vormen deze uw portfolio. Bent u minimaal 80% aanwezig geweest en heeft u een voldoende beoordeling voor uw portfolio en uw kwalificerend eindgesprek, dan ontvangt u het DOC diploma Basisopleiding Projectmanagement.

Wie zijn onze docenten?
Wij geloven in de enthousiaste en ervaren docent die een groep kan motiveren, uitdagen en voorzien van nieuwe inzichten. Onze docenten komen daarom uit het bedrijfsleven en kennen zowel de theorie als de praktijk. Ze kennen de successen, maar ook de mislukkingen en de valkuilen. Ze zijn nauw betrokken bij DOC Opleiding & Training en delen onze passie voor het lesgeven. Ze realiseren zich dat ze een belangrijke schakel voor uw succes zijn.

Aantal deelnemers
We starten bij minimaal 4 deelnemers.

Andere startopties
Als het aantal inschrijvingen niet voldoende is om te kunnen starten, kunnen we ook een voorstel op maat voor u samenstellen. Bij meerdere medewerkers kunnen we deze opleiding ook in-company verzorgen. We komen dan graag eerst langs voor een afspraak.

Plaatsen en startmaanden
Doetinchem: oktober, januari en april
Hengelo(O): oktober, januari en april
Velp: oktober, januari en april

Prijs
Wat zijn de kosten van de opleiding? U kunt bij ons uit twee betalingsmogelijkheden kiezen:
Maandelijkse termijnen: 3 x € 385,00 of
5% korting bij betaling ineens: € 1.097,00
De bedragen zijn inclusief toetsing en exclusief boekengeld.
Indicatie boekengeld € 35,00

We berekenen geen inschrijfkosten, geen arrangementkosten en geen BTW.

Vermindering kosten
Scholingskosten zijn voor de belasting aftrekbaar, boven een vastgestelde drempel. DOC Opleiding & Training is erkend door diverse scholingsfondsen waardoor uw werkgever mogelijk een deel van de kosten weer vergoed kan krijgen.

Alternatieven en doorstroom

Terug