Naar inhoud Naar navigatie

Opleiding & Training

Management Basisopleiding Managementvaardigheden

De opleiding Basisopleiding Managementvaardigheden is de juiste opleiding voor u als u begint met managen of in de toekomst een leidinggevende functie ambieert. U heeft kennis nodig van de manier waarop organisaties in elkaar zitten en hoe communicatie verloopt. Na afloop van de opleiding kijkt u anders tegen uw organisatie aan en heeft u veel meer inzicht in de manier waarop een organisatie functioneert. Uw bagage om leiding te kunnen geven is voldoende om de volgende stap in uw carrière te maken en u verder te ontwikkelen.

Voor wie?

U heeft enkele jaren werkervaring en wilt u voorbereiden op een coördinerende of leidinggevende functie. U heeft minimaal MBO niveau.

Programma

In deze opleiding worden de volgende onderdelen behandeld:

  • Wat is een manager?
  • Strategieën van bedrijven
  • Organisatiestructuren
  • Managen van werkdruk en tijd
  • Innemen van je plaats als manager
  • De basis van communiceren
  • Effectief communiceren
  • Motiveren van medewerkers
  • Delegeren van taken

Werkwijze

Hoe is de opleiding opgezet? U gaat aan de slag met de theorie waarbij u deze direct gaat koppelen aan de praktijk. Aan de hand van opdrachten en cases wordt deze vertaalslag gemaakt. Tijdens de lessen is de uitwisseling van ervaringen met de andere deelnemers van belang zodat u hierdoor het geleerde ook in andere dan uw eigen organisatie kunt herkennen.
De opleiding Basisopleiding Managementvaardigheden bestaat uit 6 lessen van 3 uur, verdeeld over 3 maanden. Per les vragen we van u 6 tot 8 uur zelfstudie om de les voor te bereiden en om de gegeven opdrachten uit te werken.

Afsluiting
Hoe wordt de opleiding afgerond? Tijdens de opleiding maakt u per les opdrachten en verzamelt u gegevens van uw organisatie. Samen met het Reflectieverslag en het Visieverslag vormen deze uw portfolio. Bent u minimaal 80% aanwezig geweest en heeft u een voldoende beoordeling voor uw portfolio en uw kwalificerend eindgesprek, dan ontvangt u het DOC diploma Basisopleiding Managementvaardigheden.

Wie zijn onze docenten?
Wij geloven in de enthousiaste en ervaren docent die een groep kan motiveren, uitdagen en voorzien van nieuwe inzichten. Onze docenten komen daarom uit het bedrijfsleven en kennen zowel de theorie als de praktijk. Ze kennen de successen, maar ook de mislukkingen en de valkuilen. Ze zijn nauw betrokken bij DOC Opleiding & Training en delen onze passie voor het lesgeven. Ze realiseren zich dat ze een belangrijke schakel voor uw succes zijn.

Aantal deelnemers
We starten bij minimaal 4 deelnemers. U kunt per module instromen.

Andere startopties
Als het aantal inschrijvingen niet voldoende is om te kunnen starten, kunnen we ook een voorstel op maat voor u samenstellen. Bij meerdere medewerkers kunnen we deze opleiding ook in-company verzorgen. We komen dan graag eerst langs voor een afspraak.

Plaatsen en startmaanden
Doetinchem: oktober, januari en april
Hengelo(O): oktober, januari en april
 

Inschrijven
Heeft u gekozen voor deze opleiding, schrijf dan zo snel mogelijk in zodat we alles voor u kunnen gaan regelen.

Prijs
Wat zijn de kosten van de opleiding? U kunt bij ons uit twee betalingsmogelijkheden kiezen:
Maandelijkse termijnen: 3 x € 405,00 of
5% korting bij betaling ineens: € 1.152,00
De bedragen zijn inclusief toetsing en exclusief boekengeld.
Indicatie boekengeld € 50,00

We berekenen geen inschrijfkosten, geen arrangementkosten en geen BTW.

Vermindering kosten
Scholingskosten zijn voor de belasting aftrekbaar, boven een vastgestelde drempel. DOC Opleiding & Training is erkend door diverse scholingsfondsen waardoor uw werkgever mogelijk een deel van de kosten weer vergoed kan krijgen.

Terug