Naar inhoud Naar navigatie

Opleiding & Training

Management Basisopleiding Logistiek en Kwaliteit

De opleiding Basisopleiding Logistiek en Kwaliteit is een instapopleiding. Het is laagdrempelig, maar wel compleet. Deze opleiding is bedoeld voor medewerkers in een bedrijf die de eerste stappen in de logistiek willen zetten. Aan de orde komt de theorie van inkoop, voorraadbeheer, productie en distributie. Daarnaast wordt aandacht besteed aan kwaliteitszorg, ISO en milieu.

Voor wie?
U heeft een MBO werk- en denkniveau en u wilt zich verder ontwikkelen op gebied van logistiek en kwaliteit. U bent op zoek naar een goede basisopleiding. Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. U bent werkzaam in de logistiek of u wilt in deze branche aan de slag.

Programma

De volgende onderdelen komen in de opleiding aan de orde:
· Inleiding logistiek en kwaliteit
· Voorraadbeheer
· Inkoopmanagement
· Productie
· Distributie

Ervaringen van andere deelnemers

"Ik kan nu meepraten over bijvoorbeeld verschillende transportwijzen en SCM."

"Deze opleiding heeft mij voldoende inzicht gegeven in de verschillende processen die voorkomen in de logistieke wereld."

"Nu ik de cursus bijna heb afgerond kan ik de begrippen inkoop, voorraad, en planning van productie en montagetijd beter toepassen in de praktijk."

Werkwijze
In deze opleiding gaat u aan de slag met de theorie waarbij u deze direct gaat koppelen aan de praktijk. Aan de hand van opdrachten en cases wordt deze vertaalslag gemaakt. Tijdens de lessen is de uitwisseling van ervaringen met de andere deelnemers van belang zodat u hierdoor het geleerde ook in andere dan uw eigen organisatie kunt herkennen.
De opleiding Basisopleiding Logistiek en Kwaliteit bestaat uit 7 lessen van 3 uur, verdeeld over 3 maanden. Per les vragen we 6 tot 8 uur zelfstudie van u om de lessen voor te bereiden en de gegeven opdrachten uit te werken.

Afsluiting
Hoe wordt de opleiding afgerond? Tijdens de opleiding maakt u per les opdrachten en verzamelt u gegevens van uw organisatie. Samen met het Reflectieverslag en het Visieverslag vormen deze uw portfolio. Bent u minimaal 80% aanwezig geweest en heeft u een voldoende beoordeling voor uw portfolio en uw kwalificerend eindgesprek, dan ontvangt u het DOC diploma Basisopleiding Logistiek en Kwaliteit .

Wie zijn onze docenten?
Wij geloven in de enthousiaste en ervaren docent die een groep kan motiveren, uitdagen en voorzien van nieuwe inzichten. Onze docenten komen daarom uit het bedrijfsleven en kennen zowel de theorie als de praktijk. Ze kennen de successen, maar ook de mislukkingen en de valkuilen. Ze zijn nauw betrokken bij DOC Opleiding & Training en delen onze passie voor het lesgeven. Ze realiseren zich dat ze een belangrijke schakel voor uw succes zijn.

Aantal deelnemers
We starten bij 4 deelnemers.

Andere startopties
Als het aantal inschrijvingen niet voldoende is om te kunnen starten, kunnen we ook een voorstel op maat voor u samenstellen. Bij meerdere medewerkers kunnen we deze opleiding ook in-company verzorgen. We komen dan graag eerst langs voor een afspraak.

Plaatsen en startmaanden
Doetinchem: oktober, januari en april
Hengelo(O): oktober, januari en april
Velp: oktober, januari en april

Prijs
Wat zijn de kosten van de opleiding? U kunt bij ons uit twee betalingsmogelijkheden kiezen:
Maandelijkse termijnen: 3 x € 393,00 of
5% korting bij betaling ineens: € 1.119,00
De bedragen zijn inclusief toetsing en exclusief boekengeld.
Indicatie boekengeld € 40,00

We berekenen geen inschrijfkosten, geen arrangementkosten en geen BTW.

Vermindering kosten
Scholingskosten zijn voor de belasting aftrekbaar, boven een vastgestelde drempel. DOC Opleiding & Training is erkend door diverse scholingsfondsen waardoor uw werkgever mogelijk een deel van de kosten weer vergoed kan krijgen.

Terug