Naar inhoud Naar navigatie

Opleiding & Training

Management Arbeidsrecht en sociale zekerheid

Het zijn roerige tijden voor HR-specialisten en zij die HR in hun functiepakket hebben zitten. Niet alleen heeft de economische crisis op veel plaatsen diepe wonden geslagen, als gevolg van reorganisaties, nieuwe wet- en regelgeving heeft het leven er ook niet makkelijker op gemaakt.

Vooral onder de Wet Werk en Zekerheid zijn een dermate groot aantal wijzigingen in het arbeids- en ontslagrecht doorgevoerd dat de kennis waarover u beschikte in een klap totaal verouderd is geraakt. En dus zult u "aan de bak" moeten om uw directie en management onverminderd van een goed en actueel advies te blijven voorzien. Met de cursus Arbeidsrecht en Sociale zekerheid kunt u daarvoor zorgen omdat u, na het volgen van deze cursus, weer die kennisbron en adviseur zult zijn zoals directie en management dat van u verwachten.

Deze opleiding wordt als onderdeel van de opleiding Personeelsmanagement II voor gevorderden aangeboden maar kunt u ook apart hiervan volgen.

Voor wie?
U heeft een MBO werk- en denkniveau en als (aankomend) personeelsmanager wilt u kennis hebben van dit vakgebied. Of u wilt uw kennis actualiseren, aangezien de regels en wetgevingen constant in ontwikkeling zijn.

Inhoud van de opleiding
- Arbeidsovereenkomstenrecht
- Beëindiging arbeidsovereenkomst plus ontslagrecht
- CAO recht
- Flexibele arbeidsrelaties
- Informatie over o.a. WAZO, WAA, ATW
- Ziekte en ziektewet
- Arbeidsongeschiktheid en WW

Werkwijze
In deze opleiding gaat u aan de slag met de theorie waarbij u deze direct gaat koppelen aan de praktijk. Aan de hand van opdrachten en cases wordt deze vertaalslag gemaakt. Tijdens de lessen is de uitwisseling van ervaringen met de andere deelnemers van belang zodat u hierdoor het geleerde ook in andere dan uw eigen organisatie kunt herkennen.
De opleiding Arbeidsrecht en Sociale zekerheid bestaat uit 5 lessen van 3 uur, verdeeld over 3 maanden. Per les vragen we 6 tot 8 uur zelfstudie van u om de lessen voor te bereiden en de gegeven opdrachten uit te werken.

Afsluiting
Tijdens de opleiding maakt u per les opdrachten en verzamelt u gegevens van uw organisatie. Samen met het Reflectieverslag en het Visieverslag vormen deze uw portfolio. Bent u minimaal 80% aanwezig geweest en heeft u een voldoende beoordeling voor uw portfolio en uw kwalificerend eindgesprek, dan ontvangt u het DOC diploma Arbeidsrecht en Sociale zekerheid.

Wie zijn onze docenten?
Wij geloven in de enthousiaste en ervaren docent die een groep kan motiveren, uitdagen en voorzien van nieuwe inzichten. Onze docenten komen daarom uit het bedrijfsleven en kennen zowel de theorie als de praktijk. Ze kennen de successen, maar ook de mislukkingen en de valkuilen. Ze zijn nauw betrokken bij DOC Opleiding & Training en delen onze passie voor het lesgeven. Ze realiseren zich dat ze een belangrijke schakel voor uw succes zijn.

Aantal deelnemers
We starten bij minimaal 4 deelnemers.

Plaatsen en startmaanden
Doetinchem: oktober, januari en april
Hengelo(O): oktober, januari en april
 

Prijs
Wat zijn de kosten van de opleiding? U kunt bij ons uit twee betalingsmogelijkheden kiezen:
Maandelijkse termijnen: 3 x € 321,00 of
5% korting bij betaling ineens: € 914,00
De bedragen zijn inclusief toetsing en exclusief boekengeld.
Indicatie boekengeld € 80,00

We berekenen geen inschrijfkosten, geen arrangementkosten en geen BTW.

Vermindering kosten
Scholingskosten zijn voor de belasting aftrekbaar, boven een vastgestelde drempel. DOC Opleiding & Training is erkend door diverse scholingsfondsen waardoor uw werkgever mogelijk een deel van de kosten weer vergoed kan krijgen.


Terug